image
(044) 585-88-99 – Київ
0-800-357-000 – Безкоштовний
+1-718-475-92-72 – Нью-Йорк
(067) 355-77-55 – Київстар
Інші телефони
Ми працюємо цілодобово
Допомога онлайн Статус замовлення
Flowers.ua

Тенелюбні кімнатні рослини та їх особливості

Як відомо, для вирощування будь-яких кімнатних квітів необхідний багатий ґрунт, регулярнк поливання та гарне освітлення. Але що робити, якщо в приміщення потрапляє зовсім мало сонячних променів або ви хочете поставити горщик з рослиною в передпокій або коридор? Відповідь проста - вибирайте тенелюбні кімнатні рослини. Таких існує безліч, і всі вони невибагливі до догляду. Давайте розглянемо найпопулярніші з них, і якщо вас щось зацікавить, ви завжди зможете замовити квіти у Києві з доставкою.

Аспідістра

Аспідістра

Ця кімнатна квітка з широким яскраво-зеленим глянсовим листям на високих ніжках чудово почувається в півтіні. Сонячні ж промені, навпаки, можуть спровокувати опіки на листі і нешкідливі для рослини хіба що рано-вранці та ближче до вечора. Влітку і навесні аспідістра добре почувається при температурних показниках 25-26°С, спека небажана. Найкращою температурною відміткою для зимівлі буде приблизно 15°С. У теплі періоди року ця рослина потребує рясного поливу, з частотою близько одного разу на два дні. Орієнтуйтеся на верхній шар субстрату – як тільки він стане сухим, можна розпочинати полив. Восени та взимку полив потрібно скоротити до двох разів на тиждень. Що стосується обприскування, воно необхідно аспідістрам тільки тоді, коли взимку в приміщенні повітря досить пересушене. В інших випадках можна обійтися без додаткового зволоження рослини.

Заміокулькас

Такій екзотичній рослині, як заміокулькас, буде комфортно в півтіні. Квітка відмінно підійде для вітальні, адже вона може розростатися до метра заввишки. Ставте його на східні або західні вікна і періодично повертайте різними сторонами до джерела світла, щоб листя зростало рівномірно. Догляд за тропічним гостем нескладний. Стандартні літні кімнатні температури – те, що потрібно для заміокулькасу. Влітку горщик із рослиною навіть можна винести на лоджію (але тільки в тіньовому боці). А ось взимку краще організувати для нього прохолоду. Заміокулькас не потребує частого поливу. Поливайте рослину, як тільки ґрунт стане сухим десь на ⅓ від поверхні. Пам'ятайте, що надто рясний полив може спровокувати загнивання коренів. Підвищена вологість рослині також не потрібна, просто періодично протирайте її листя вологою серветкою.

Монстера

Монстера

Монстера - прихильник життя у півтіні. Ця велика тропічна рослина не любить прямого потрапляння променів сонця, прохолоди та протягів. Ліана розростається досить швидко, її стебла можуть досягти метра у висоту, а листя - 10 сантиметрів у діаметрі. Монстера підійде для темної кімнати з північного боку, але для її нормального розвитку знадобляться вертикальні опори. І намагайтеся зайвий раз не переставляти горщик із квіткою, ліана швидко звикає до свого місця розташування. Догляд за монстерою не складніше, ніж догляд за аглаонемою. Ці рослини, які звикли до регулярних тропічних дощів, потребують рясного поливу. Ґрунт у горщику має бути постійно вологим. Також не забувайте про обприскування (раз на день-два).

Нефролепіс

Нефролепіс - це кімнатний рід папороті, яка любить півтінь. Ставте горщик із нефролепісом на північну, західну чи східну сторону будинку. Пряме сонячне проміння згубне для цієї квітки. Влітку і навесні нефролепіс добре почувається при температурних показниках до 25°С. А оптимальною температурною відміткою для зимівлі буде 15°С, але не нижче. Протяги вкрай небажані. У теплу пору року цю тенелюбну рослину можна виносити на лоджію та ставити у затінене місце. Що стосується поливу, то він має бути рясним та регулярним. Спосіб поливу – через піддон. Взимку обсяги вологи можна дещо скоротити. І не забувайте обприскувати нефролепіс щодня або хоча б раз на два дні.

Сансевієрія

Сансевієрія

Цей вічнозелений багаторічник – досить частий гість наших квартир. Його гостре, пряме стояче листя досить м'ясисте, виглядає досить оригінально. Існує два основних види сансевієрії - із зеленим і зі світло-зеленим листям. Перші – тіньовитривалі, а другі – ні. Сансевієрія спокійно почувається при кімнатній температурі. Взимку може пережити прохолоду. Полив рослини має бути помірним, інакше може загнити коренева система. Поливати краще через піддон. У обприскуванні сансевієрії немає потреби, просто регулярно витирайте з її листя пил.

Фатсія

Цю декоративну кімнатну рослину можна сміливо ставити вглиб приміщення і не переживати про її зростання та розвиток. Винятком є лише строкаті представники виду - вони люблять яскраве світло. У теплі періоди року оптимальною температурою для фатсії буде 20-24°С. А пізно восени та взимку намагайтеся організувати для рослини більш відчутну прохолоду - близько 14-15°С. Слідкуйте, щоб ґрунт у горщику фатсії був постійно вологим. Посуха загрожує опусканням листя. Але й перезволожувати рослину також не потрібно. Намагайтеся дотримуватися балансу. Взимку полив має бути трохи рідше, але, якщо у квартирі дуже тепло, то дотримуйтесь літнього режиму поливу.

Хедера

Хедера

Зелена хедера (плющ, вилиця) - ще одна домашня тіньовитривала квітка. Хедери зі строкатим листям - виняток, сонячне світло їм необхідне, щоб зберігати своє унікальне забарвлення. Влітку хедері необхідна температура не вище 25 °С, а взимку - до 15 °С. У теплі сезони, за бажання, горщик із хедерою можна винести на балкон чи терасу. Квітка любить рясний полив, стежте, щоб ґрунт у ємності не висихав повністю, але зайву вологу з піддону обов'язково зливайте. У холоди обсяг поливу скорочується.

Хлорофітум

Хлорофітум називають найбільш невибагливою та тіньовитривалою кімнатною рослиною. Всі представники виду із зеленим листям добре ростуть і в півтіні, і при розсіяних сонячних променях. Хлорофітум нормально розвивається за звичайної кімнатної температури, навіть взимку. Полив має бути регулярним (1 раз на 2-3 дні), але помірним. Перезволожувати ґрунт не потрібно. Приблизно раз на тиждень можете обприскувати квітку. Також можна змивати з його листя пил під теплим душем.

Циперус

Циперус

Ця багаторічна трав'яниста рослина спокійно переносить затінені місця і не страждає від яскравого світла. Догляд за циперусом нескладний, звичайного кімнатного мікроклімату квітки достатньо. Єдине, оберігайте його взимку від температур нижче ніж 15 градусів Цельсія. Циперус - вологолюбний представник фауни, тому полив йому потрібен рясний, через піддон. Також дуже важливо підтримувати високий рівень вологості повітря. Регулярно обприскуйте листя квітки та поставте поряд на підвіконні ємність з вологим мохом або спеціальний прилад зволожувач.

Цісус

Цісус - це кімнатна тропічна ліана, що абсолютно комфортно почувається в півтіні. Цисус дуже швидко розростається, тому цій квітці, як і монстері, згодом знадобляться вертикальні опори. Ціссус добре розвивається при стандартній кімнатній температурі, а теплою весною і влітку рослину можна винести на свіже повітря. Взимку полив має бути дещо рідше, ніж улітку. Як і хлорофітум, цисус можна мити під проточною водою з душу. Корисними будуть обприскування 3-4 рази на тиждень .

Антуріум

Антуріум

Антуріумы - це гарні квітучі кімнатні рослини, які віддають перевагу північним вікнам. Ці вічнозелені представники фауни відрізняються досить великим глянсовим, серцеподібним листям і бутонами насичено-червоного, білого або чорного кольору. Антуріум хоч і тіньовитривалий, але все ж таки буде яскравіше квітучим хоча б при розсіяному світлі.

Фаленопсис

Це найпопулярніший представник сімейства Орхідні, який цінується рослинниками за свою красу та невибагливість. Так само як і антуріум, фаленопсис може вижити в тіні, але, якщо хочете буяння цвітіння, поставте неподалік рослини джерело штучного освітлення.

Аукуба

Аукуба

Аукуба (золоте дерево) - це, мабуть, найневибагливіша кімнатна квітка, яку можна легко впізнати по зеленому витягнутому листю з жовтими цятками. Аукуба дійсно любить тінь і виживе, навіть якщо ви поставите горщик у найдальший кут. Якщо ви відносите себе до садівників, у яких постійно гинуть кімнатні рослини, купіть аукубу. Завдяки невибагливості, вигляд часто прикрашає холи бізнес-центрів та офіси.

Алоказія

Алоказія - декоративна кімнатна рослина з великим серцеподібним листям на тонких черешках, білі або молочні прожилки яких ефектно виділяються на тлі зелені. Алоказія може сягнути висоти до двох метрів. Зеленолисті алоказії можуть рости в невеликому затінку. Температура навколишнього середовища в літній період не повинна бути вищою за 25 градусів, а взимку - не опускатися нижче 18 градусів. У період активного зростання алоказію необхідно рясно поливати, а взимку скоротити полив вдвічі.

Дата: 20.03.2021 Переглядів: 111746
Що посадити на городі: список популярних овочів, фруктів та ягід Ісландський мох: лікувальні властивості

Способи оплати

X
Виберіть регіон: