image
(044) 585-88-99 – Київ
0-800-357-000 – Безкоштовний
+1-718-475-92-72 – Нью-Йорк
(067) 355-77-55 – Київстар
Інші телефони
Ми працюємо цілодобово
Допомога онлайн Статус замовлення
Flowers.ua

Невибагливі кімнатні рослини, за якими легко доглядати

На сьогоднішній день навіть діти можуть відчути себе справжніми садівниками. Для цього потрібно лише поручити їм нескладне завдання - доглядати за кімнатними рослинами. Якщо ви живете в постійних роз'їздах або просто забуваєте регулярно стежити за життям своїх кімнатних рослин, тоді вашим вибором повинні бути саме невибагливі кімнатні рослини та квіти у Львові й інших містах країни. Вони допоможуть створити комфортну атмосферу у кожній домівці, докладаючи до цього мінімум зусиль. Працівники офісів, які так само не можуть приділяти достатньо уваги декоративним рослинам, найчастіше обирають такі сорти квітів, як драцена або хлорофітум. І це не дивно, адже дані рослини не вимагають рясного поливу і частого пересаджування. Окрім драцени і хлорофітума, можна виділити ще безліч невибагливих рослин, які не завдають клопоту їх власнику і будуть милувати око. Якщо ви бажаєте придбати кімнатні рослини або квіти у Тернополі та інших містах України, відвідайте сторінку нашого сайту.

Кожен початківець або просто поціновувач кімнатних рослин може підібрати різні невибагливі рослини для прикраси інтер’єру свого будинку. Якщо ваші основні вимоги до квітів - це рідкі поливи, нерегулярне удобрення, а також стійкість до різного температурного режиму, то наступні невибагливі кімнатні рослини будуть відмінним варіантом для вас.

Фікус

Кімнатна рослина

Кімнатна рослина "Фікус"

Фікус є досить популярним сортом як серед досвідчених людей, так і серед садівників початківців. Ця декоративна рослина, котра, до речi, відмінно виконує функції з очищення повітря, не примхлива у плані догляду. Проте, догляд за фікусом може варіюватися залежно від його типу і розміру, а також деяких інших показників. Так, в залежності від темпу просихання грунту, фікус прийнято поливати 2 або навіть 1 раз на тиждень у спекотну погоду. З настанням більш низьких температурних показників, які спостерігаються восени або взимку, кількість поливів скорочується до декількох разів на 2 тижні. Протирання листя від пилу так само пов'язане із частотою поливу.

Кімнатна рослина

Кімнатна рослина "Фікус Гінсенг"

Найчастіше фікус купують офісні працівники, садівники початківці або ж більш досвідчені садівники, які знають про корисні властивості цієї рослини. Так, листя фікуса застосовують в лікуванні різних захворюваннях шкіри. Таким чином, купуючи фікус, ви отримуєте не тільки невибагливу кімнатну рослину, але й маленького помічника, який може надати першу допомогу. Пересаджувати фікус необхідно в тому випадку, якщо він вже не вміщується у власний горщик. Темпи зростання фікуса можуть варіюватися, але пересадка частіше ніж раз на 2-3 роки не рекомендується без особливої ​​потреби. Фікус так само невибагливий до перепадів температури і відмінно себе почуває як на сонячній стороні підвіконня, так і в тіньовому кутку вашої кімнати.

Монстера

Кімнатна рослина

Кімнатна рослина "Монстера"

Якщо ви бажаєте придбати довголітню рослину, яка б із року в рік приносила вам відчуття тропічного саду, монстера - саме те, що вам потрібно. Велике за розміром перисте листя яскраво зеленого тропічного кольору схоже на листя пальми. Ця кімнатна рослина вкрай не примхлива до догляду за винятком того, що не полюбляє прямих сонячних променів. Зростання цієї квітки досить помірне, тому пересаджувати монстеру частіше ніж 1 раз на 4 роки не рекомендується. Полив монстери проводять після того, як верхній шар грунту вже підсох. Це означає, що монстера вже ввібрала в себе всю воду і її варто зволожити повторно. У спекотну погоду монстеру треба поливати частіше. А от у холодну пору року - не частіше ніж 1 раз на тиждень, а то й кілька разів на місяць. Незважаючи на свою невибагливість в частоті поливів, монстера може бути досить примхливою ​​до температурного режиму. Через те, що ця кімнатна рослина досить теплолюбна, не слід утримувати монстеру в приміщенні з температурним показником нижче 13 градусів. Оптимальною температурою для неї буде 20 градусів за Цельсієм.

Драцена

Кімнатна рослина

Кімнатна рослина "Драцена"

На сьогоднішній день такий сорт рослин як драцена налічує десятки підвидів, починаючи від маленьких кімнатних рослин до великих дерев. Однак, якщо ви не плануєте купувати величезну драцену для свого саду, то маленька драцена, яка є невибагливою кімнатною рослиною, допоможе не тільки прикрасити простір, але і поліпшити циркуляцію повітря. Догляд за драценою залежить від її типу. Якщо листя вашої драцени строкате, то швидше за все вона буде полюбляти місця підвищеного освітлення. Однак, якщо драцена має однотонне листя зеленого кольору, то кращим рішенням буде утримувати її в тіні. Полив драцени частотою 1 або 2 рази на тиждень буде більш ніж достатнім. Навіть якщо ви пропустите черговий полив, драцена буде відчувати себе відмінно ще протягом наступних 10 днів. Будь-яка драцена любить комфортну помірну температуру, тобто не сильну спеку і не сильний холод, а також не переносить прямих і агресивних сонячних променів. Драцена не вимагає постійної пересадки, так як темпи її зростання досить помірні. Тому протягом 2-3 років молоду драцену не варто пересаджувати.

Хлорофітум

Кімнатна рослина

Кімнатна рослина "Хлорофітум"

Хлорофітум - це ще одна популярна кімнатна рослина, яке живе в кожному офісі. Завдяки своїй не вибагливості, хлорофітум може пристосуватися до будь-яких умов. Однак, деякі правила догляду за хлорофітумом все ж таки відрізняються. Це насамперед стосується забарвлення його листя. Наприклад, хлорофітум з більш строкатим листям потребує великої кількості світла, що робить його відмінним варіантом для прикраси порожніх підвіконь. Однак, якщо листя хлорофітума однотонного зеленого кольору, рослина буде прекрасно себе почувати в тіні. Частота поливу, як і у всіх невибагливих квітів, становить 1 або 2 рази на тиждень. Однак, тривалий час без зволоження може стати стресом для хлорофітума: рослина відразу починає реагувати на відсутність вологи млявістю і жовтінням листя. Удобрювати хлорофітум краще не частіше ніж раз на місяць, однак частота удобрення залежить від ваших спостережень стосовно стану вашої квітки. Пересаджувати хлорофітум рекомендується по мірі росту коренів. Якщо коріння вже досить розрослось, необхідно придбати тару на 1 або 2 сантиметри більше за попередню.

Орхідея

Кімнатна рослина

Кімнатна рослина "Фаленопсис" (орхідея)

Напевно найкрасивіша і найневибагливіша квітка, яка полюбилася всім домогосподаркам і звичайним дівчатам, які цінують неординарні квіти, - це орхідея. Нерідко орхідеї вже доповнені інструкцією, яку можна знайти прямо на горщику, що значно спрощує процес догляду за квіткою. Та, незважаючи на досить прості рекомендації, деякі господині продовжують жалітися на недостатнє цвітіння орхідеї та намагаються віднайти свій правильний підхід. Отже, як доглядати за орхідєю правильно, щоб отримати стовідсоткове цвітіння квітки? Як було сказано раніше, орхідея вкрай не вибаглива, проте може різко відреагувати на повну відсутність світла або води. Рекомендована частота поливу орхідеї становить 2 рази на тиждень при достатній кількості сонячного світла. Якщо ви поступово привчите орхідею стояти під прямими сонячними променями або на тіньовому балконі, то це ніяк не вплине на її цвітіння. Однак, не забувайте враховувати, що ця кімнатна рослина є досить вологолюбною, тому зволожувати орхідею варто по мірі осушення верхнього шару грунту, що залежить від кімнатної температури. З настанням зими частоту поливу скорочують. Після кожного цвітіння рослина потребує підрізання: це дасть змогу наступного разу отримати вдвічі більше паростків. Підбиваючи підсумки, можна сказати, що орхідея стане чудовим подарунком для коханої людини або гарним предметом декору для вашої домівки.
Дата: 03.08.2020 Переглядів: 7545
Догляд за кімнатними рослинами Як правильно доглядати за орхідеями

Способи оплати

X
Виберіть регіон: